Parc Astérix

http://www.parcasterix.fr/v2/default.asp

Een nogal verouderd aandoend park, binnen een tiental jaar hoogstwaarschijnlijk vergane glorie te noemen. Misschien staat het wel in de schaduw van Disneyland.

Maar wat een attracties! Een greep eruit:

‘Le trace du Hourra’. ( http://www.coasterforce.com/plugins/p17_image_gallery/images/4261.jpg ) Een uit z’n voegen gebarsten rodelbaan (geen ‘vaste’ bakjes) . Met twee naast elkaar op een houten constructie. Vooral het bochtenwerk is amusant, aangezien je bochten nogal hoog in het toestel genomen worden, en dat die bochten eveneens net toevallig heel hoog in de lucht zitten.

‘Le Menhir Express’, de klassieke boomstronkjes, met als groot verschil dat je bij de meeste boomstronkjes hooguit een beetje vochtig wordt. Deze mag je gerust vergelijken met zowat een volledige badkuip die over je hoofd wordt gegoten. Doe je best als het zo hard regent dat het er toch niet meer toe doet, of als de zon fel schijnt.

‘L’ oxygenarium’. Klinkt al even saai als het er uit ziet. Een grote band, met nog es een binnenband op op te zitten, en daarmee vaar je dan een stroompje af. Wat je echter niet weet op voorhand is dat dit ding van het moment je het water ingaat begint te tollen, en dat de glijbaan waar het over loopt nogal stevig kronkelt, waardoor de band alle kanten op schiet (vooral de hoogte in dan, richting einde beschaving, zonder gordel!) … Lachen! (Vooral L. vond dit spectaculair… en wij vonden L. op onze beurt spectaculair: “hiiiiiii-draahaaiiiiiiiiiii-guuurrghhhh!!!”)

Goudurix’. (http://www.youtube.com/watch?v=zYTx4ICSl4c) Ik kan me voorstellen dat veel mensen dit leuk vinden. 7 Keer overkop op héél korte tijd. Iets te veel van het goed voor mij, en ik was net iets te klein, waardoor mijn hoofd ter hoogte van de schouder-naar-beneden-houders zat, en mijn oor ertegenaan botste bij een iets te scherpe bocht. Spectaculair maar pijnlijk en absoluut géén aanrader net na het eten. Ab-so-luut niet!

En last but definitely not least: ‘Le tonnerre de Zeus’. (http://www.youtube.com/watch?v=UUuk046MDmg) De grootste in hout gebouwde ‘roller-coaster’ in Europa. (Van mijn part ‘de TGV op speed’). Een uur aanschuiven. Onderweg zie je flitsen: Lachende, gierende, brullende, maar overgelukkige mensen. Krakend hout. Licht bewegende stelling. (“Gelukkig”, volgens W., “want anders stortte de boel in elkaar, hout lééft!”(!)), Gedaver, gedonder. Het vlot traag, maar dan kom je aan, en kan je in je bakje. De verzekering bestaat uit een hendel die naar beneden klikt, en nog een ‘gewone’ veiligheidsgordel om je middel. Echt nodig lijkt het niet door wat je reeds gezien hebt. En dan word je ‘tak-tak-tak’ omhoog getrokken, en krijg je een totaalbeeld van de attractie. Een hoop houtwerk, op elkaar gestapeld, met wirwar door elkaar in- en uitgangen. En als je boven komt, besef je pas dat het allemaal veel onschuldiger lijkt dan het effectief is, en dan word je naar beneden gekatapulteerd, en het enige dat je vanaf dan tot het einde van de attractie nog kan is het uitgieren van het lachen. Je wordt aan een rotvaart naar beneden geschoten, naar opzij geschoven, naar links en rechts, je weet het begin niet meer tussen boven of onder, laat staan dat je kan volgen wat er gebeurt. sneltreinvaart in alle richtingen. Magnifiek!

Een paar sfeerbeelden:

pa1.jpg

pa3.jpg

pa4.jpg

pa5.jpg

pa6.jpg

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Blogging

Een Reactie op “Parc Astérix

 1. Linds

  *G* big smile

  AAAAHHH, ik ben bang, ik wil niet meer, ik heb geen controle over dat ding *rodewangen*

  “Toch nog een keer ? ”

  BTW: pcke is ook hersteld !
  Flinke Wim :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s