Filmfest (2) – The tracey fragments

the-tracey-fragments2.jpg

Tracey Berkowitz. Bijna elk meisje herkent haar wel.

15 Jaar oud zijn en de wereld van onder je wimpers bekijken. In een massa mensen staan en je afvragen: “wie ben ik eigenlijk?”. Te tegendraads zijn om te willen meelopen met de wereld (die toch tegen je is), maar ook tehard bezig zijn met jezelf en je eigen lichaam om de anderen onbelangrijk te vinden.

Tracey heeft in een foutgelopen spel haar broer gehypnotiseerd. En nu denkt hij dat hij een hond is. Het grappige aan dit feit blijft op een sublieme manier achterwege in de film. En het dramatische eraan wordt achtergehouden tot het einde.

Traceay neemt je mee in haar wereld. Flitsen en fragmenten van wat er door haar heen gaat en wat ze denkt. Haar hersenspinsels worden je geprojecteerd zoals ze ook zijn in het echt. Allemaal door elkaar en gelijktijdig. Een scherm vol fragmentjes waar je uit pikt wat je wil zien en wat je belangrijk lijkt. Je wordt wel gestuurd, want hoe ingewikkeld het ook even lijkt in het begin, structuur zit er zeker in.

Uitstekende film. Ik voelde de opstandigheid van mezelf als tiener ook weer even opflakkeren, en kon Tracey én de film perfect volgen en voelen.

http://www.thetraceyfragments.com/

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Blogging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s