Moments (1)

Je rijdt helemaal alleen op de autostrade, aan een gestage 145 km/u. De zon schijnt hard, de lucht staat toch naar regen, en het wegdek is droog. Op je radio loeit ‘I wanna be adored’ op een paar decibels te luid en je zonneklepje heb je reeds naar links getrokken omdat Laura je verblindt. Plots bemerk je op het linkerrijvak een berg bladeren. Hoog genoeg om er ies onder weg te stoppen. Maar laag genoeg om enkel bladeren te zijn. Je kijkt even in al je spiegels. Nergens een andere auto te bespeuren. Je zwaait je stuur naar links en je rijdt recht op de bladeren af. Even voel je de spanning in je borst fladderen. Wat gaat er gebeuren? Wat ga je voelen? Hopelijk ligt er niets onder dat té hard is, je wil je auto niet beschadigen… of… het schiet toch even door je hoofd… niet over iémand rijden….

Je bereikt de bladeren en je scheert er over, je sluit je ogen voor een seconde. Niet te geloven hoeveel je kan denken in een seconde: “Hoe gaat m’n begrafenis er uit zien?” “Zou m’n moeder het aankunnen dat ik sterf?” “Hoe ga ik de schade aan de auto betalen?” “wat kan ik veel tegelijkertijd denken” “moet ik naar de politie als er iemand onder zit?” “hopelijk zegt één van mijn vrienden dat ‘dust in the wind’ écht wel een must is” …. En veel meer…

Maar dan ben je er over, en er is niets gebeurd, en je kijkt in je achteruitkijkspiegel, en wat je wou zien, voltrekt zich… alleen in een heel klein vierkantje.. Misschien maakt net dat het net zo veel mooier. Je ziet de berg bladeren exploderen in de lucht, ze lijken een bol te vormen in de lucht, en ze worden meegezogen met de lucht van je auto, even achtervolgen ze je, om dan allemaal hun eigen weg te gaan en een nieuwe verdeelde plaats te zoeken op het wegdek.

Daarvoor leef ik.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Blogging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s