Raar België, grappig België.

De vorige dagen hadden we last van motsneeuw. Ik had nog nooit van het woord gehoord, en nu lijkt het plots overal op te duiken. Zelfs de wikipedia doet al mee aan het fenomeen, maar als je goed kijkt, dan is de pagina ‘motsneeuw’ wel het laatst bewerkt (ik vermoed aangemaakt) op 15 december 2007. We willen het al afdoen als een normaal iets, want stel dat we het elk jaar krijgen! Dan zijn we een land met jaarlijks ‘een soort sneeuw’. Waar we nu nog verbaasd staan te kijken naar onze witgeverfde bomen en bevroren (prachtig trouwens) spinnenwebben, zeggen we binnen een paar jaar misschien apetrots: “ah, dat is onze motsweeuw! Die hebben we elk jaar!”.

Ik zie het fenomeen echter niet voor de eerste keer. Toen ik in Mainz werkte, moesten we altijd een heel eind rijden vanuit België, en in de Winter was er een deel autostrade met bomen, waar het er altijd zo uit zag. Ze hebben daar iets regelmatiger sneeuw dan ons, maar echt niet zoveel, maar toch was er geen Duitser die stil stond bij dat fenomeen. Daar waren de bomen gewoon bevroren van de kou. Geen vervuiling, geen motsneeuw,gewoon ‘Frost’.

Maar goed, wij zijn blij. We hebben een soort sneeuw ontdekt die bij België hoort, en ook al geeft men de vervuiling de schuld, het is mooi.

frost.jpg

En sommigen worden dan weer overmoedig, maar wensen mag altijd, in de aanloop van 2008…

frost-overmoedig.jpg

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Blogging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s