Thailand – Bangkok part 1

Op 1 Maart mooi voor het krieken van de dag opgestaan, drie uur that is, om ons laatste wasje en plasje te doen, en dan te vertrekken naar Zottegem, alwaar het hele avontuur begon…

Onze tix moesten we afhalen an de luchthaven zelf, aangezien de datum op die die ik had ontvangen niet klopte. Alles ging voorspoedig. Op de heenweg geen file, de tickets lagen mooi klaar, en houzee, zelfs ons vliegtuig is mooi op tijd vertrokken!!

– Mijn excuses trouwens voor het droge toontje, die Thaise klavieren zijn een marteling voor het oog-

Goed, mahan air! Goede maatschappij, behoorlijk kleine vliegtuigen, met niet echt een wereld overschot aan beenruimte, maar aangezien de vlucht onderbroken was ** argh ik kan geen haakjes gebruiken – dit tussen haakjes ** in twee delen *eentje van 6 uur en eentje van 5 uur*, was het goed te doen… Het eten aan boord was -ik schaam me bijna het te moeten zeggen- heeeerlijk, het personeel was heel vriendelijk en tot mijn grote plezierbinnenpretjesding mocht er in Teheran zelf niet gerookt worden, dus een aantal onder ons -reken ondergetekende niet mee- werden daar behoorlijk pissig van… Ik daarentegen, werd dan weer tegen verwachting in, heel slecht gezind van de ontvangst zelf in Teheran. We moesten een hoofddoekje aan – wat ik reeds wist, en een soort schortje – wat ik niet wist-. Maar de organisatie, manman,wat een ramp. De transitpassagiers – die nota bene slechts 1.5 uur overstaptijd hadden- werd gevraagd om te wachten tot het vliegtuig leeg was… Wat al makkelijk een half uur duurt. Daarna kregen we dus een sjaal, die viel mee, maar ook een schortje dat de kleur had van afwaswater en behoorlijk onaangenaam zat. Volgens mij – ik blijf erbij- was het laatste en practical joke van de crew, maar ze zouden al moeten weten dat mensen daar op een dergelijk moment niet echt voor open staan.

Als drie – want intussen had er zich een noord-Brabants *Nederland* meisje bij ons gevoegd- repten we ons naar de balie als smurfen die een drag queen partijtje schikten te houden, alwaar we volledig in ons plan gelaten werden. Er stond totaal geen aanduiding waar we heen moesten, we kregen door elke steward aan wie we zelfs maar het begin van een vraag stelden *NO* toegeworpen… kortom, het was een zootje… Uiteindelijk *nog een half uur tot onze tweede vlucht* vonden we zweterig en reeds behoorlijk lastig ons paspoostbalie-achtig ding, waar de stewardessen meer oog *!* hadden voor hun eigen valse en aangedikte wimpers dan voor drie hijgende meisjes, als smurf verkleed * met hoofdoekje dat schots en scheef als een fout mutsje om ons hoofd zat gedrapeerd*. Na een aantal minuten werd het duidelijk dat hun apparaat voor het uitprinten van de tickets niet meer werkte, waarop ze plots wilden verdwijnen zonder een woord te zeggen. de -intussen- heilige drievuldigheid hield hen echter tegen en kwetterde driestemmig *WHY ? WHAT ? WHEN ? WHERE ? PLANE !*, waarop de onnozele vrouwtjes ons meetroonden naar een soort grote transitzone en toch nog wisten te verdwijnen. Intussen werden wij alledrie aangestaard door donkerogige *lelijke* mannen. Het is iets heel bizar. Je moet als vrouw bedekt zijn… niet helemaal, het haar mag van onder het kapje piepen, maar toch … zedigheid is geboden. Wat je dan ook doet, maar intussen schrikken die mannen er daar niet voor terug om je aan te staren als vee dat klaar staat om geslacht te zorden… als ze konden, ze hadden onze lippen nog opgehoffen om te zien hoe het met onze tanden zat… Heel bizar, vrouwonvrienddelijk en vooral onaangenaam. Uiteindelijk * 10 minuten tot de vlucht* kwamen ze dan toch terug, met tickets en konden ze onze aansluitende vlucht halen.

Verder valt er over de vlucht zelf niet veel te vertellen, alles ging zoals het moet gaan, mits wat extra turbulentie.

Intussen zitten we reeds onze derde dag in Bangkok, en treinen we vanavond naar Chiang Mai. Over Bangkok zelf later meer, nu komt het thais klavier me even de oren uit. ***waaarrrr zijn die haakjessss ???? ***

dsc_0025

Ha, en mijn excuses voor de fouten. Thais klavier. Of nee. Japanese blijkbaar.

csc_0124

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Blogging

Een Reactie op “Thailand – Bangkok part 1

  1. :o
    je kan amper zien dat je op ’n ander klavier typte :)
    Sterretjes van haakjes.. binnenkort een hype :-*

    Blij en opgelucht dat je Bangkok haalde! :))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s