Chiang mai – Sukothai

Over chiang Mai valt er niet veel tot niets te zeggen. We hadden allebei een *ik wil hier zo snel mogelijk weer weg*-gevoel. Het is puur ondersteund door toerisme. Elke vijf stappen is er een tourism-office dat pakketreizen aanbiedt, waarin we geen van beide interesse in hebben. Het is een heel interessant uitvluchtoord om van daaruit georganiseerde uitstappen te doen die sowieso veel te veel kosten. We hebben ervoor gekozen om te gaan raften, gecombineerd met een olifantritje. Het raften was leuk, aangezien we twee heel jolige Thaienaars bij ons hadden, die ik al vlug verplichtte de bevelen tot vooruit of achteruit te gaan in het thais te scanderen en die te pas en ten onpas in hjet water sprongen (wat wij dan uiteraard ook deden). Het water stond veel te laag, wat ze ons niet op voorhand hadden gezegd, maar goed, we hebben er zelf dan maar een gezellige en kletsnatte boel van gemaakt, wat het uiteindelijk wel de moeite waard maakte.

De night market in Chiang Mai is gevaarlijk voor de portefeuille. Je vindt er alles en het is allemaal even goedkoop. Zwaar afbieden is de boodschap.

De daaropvolgende dag zijn we doorgetrokken naar Sukothai, en wat een wereld van verschil! Cultuur, mooi, WARM, HEET, maar o zo verfrissend na commercial Chiang mai. D*s tip was goed. Even een fietsje huren en een hele dag rondtrappen, ook buiten het terrein. Het was op zich iets te warm voor een fietstochtje, maar meer dan de moeite waard.

csc_0218

csc_0289

dsc_0225

dsc_0166

dsc_0270

dsc_0277

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Blogging

Een Reactie op “Chiang mai – Sukothai

  1. p r a c h t foto’s!!!!

    o, /me nu toch ietsiepietsie jaloers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s