Vervoer in Thailand

Ha, juist, de verschillende reismethodes, daarover had ik het nog maar even:

* Vliegtuig: Als je via Iran vliegt, moet je toch een beetje openminded zijn. Goeie maatschappij, uitstekend eten, maar een soep als je transitpassagier bent, en het hoofddoekje tot daar, maar het vestschortje is er te veel aan. Vooral aangezien de dames zelf hun doekje daar maar tot de helft van hun haar vastspelden, dus op zich is het een nutteloos kleinood.

* Taxi: Een regelrechte ramp. Te duur, te warm, te veel van al het slechte dat vervoer te bieden heeft. Ok, veel hangt af van de chauffeur, maar menig chuaffeur in Thailand lijkt te denken dat de meest comfortabele, zuinige, leuke, whatever manier van rijden de volgende is: ruimte laten met de voorganger (we spreken hier van ongeveer 10 meter), keihard optrekken, en direct weer afremmen, 30 sec wachten tot de voorgeschreven 10 meter, en dan weer hetzelfde verhaal. Doodziek kom ik ervan.

* Tuk Tuk: Fantastisch, als je een chauffeur hebt die een beetje verantwoord is. Soms denk ik dat hun rijstijl enigszins samenhangt met wat je biedt. Ze rijden gek, dat sowieso, ik begrijp hun techniek nog steeds niet. Hun achteruitkijkspiegels zetten ze op het gezicht van de passagiers achterin, waardoor ze oogcontact hebben, en terwijl ze rijden, je de hele tijd vragen toeschreeuwen. Whel you fwom? Whel you go? Why no bus? Treen loooong looong! Het verkeer hebben ze niet in de gaten, en ze slingeren naar links en rechts zoals het hun goed dunkt. De meeste (tuk tuks en chauffeurs)  hebben dan ook reeds duidelijke verwondingen overgehouden aan hun helse ritten.

* Trein: Hangt af van de klasse. 1ste namen we nog niet. Tweede is goed genoeg, mits airco. Tweede klasse fan is een hel. Het stinkt er, het trekt er,..

Later meer.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Blogging

Een Reactie op “Vervoer in Thailand

  1. chantal

    Heeeee, had nog helemaal niet gezien dat je blogt over Thailand. Leuk, ga meteen alles lezen. Foto’s zien er alvast mooi uit. Geniet nog maar lekker verder!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s