Ko Kradan-Ko Lanta

Na drie dagen Ko kradan zijn we naar Ko Lanta gegaan. Ons eerste eiland dat aanvoelde als ‘iets toeristischer’. Het was nog steeds niet toeristisch, want we waren buiten het seizoen, maar toch, winkeltjes, restaurants, een hoop baaien om uit te kiezen, en een strand… een strand.. goh. Matjes uitgespreid op het strand, met een brandend kampvuurtje, tafeltjes uit bomen gehouwen en muziek van UB40 (jazeker, D.) en het klonk er zelfs zoals het moest klinken. Waar ik normaalgezien maar een paar nummers van hen kan pruimen leek elk nummer gemaakt te zijn om daar uit de boxen te schallen.

We hebben er een fantastisch resort gevonden dat volledig ‘af’ was, en meer dan z’n geld waard, en ons in het zand geploft en onze eerste coctails gedronken die ook hun geld waard waren. (Voor I. jammer genoeg niet in een kokosnoot).  Ko lanta is een ideaal oord om even te relaxen en te shoppen en gewoon even te genieten van een iets degelijkere accomodatie. Voor te snorkelen was het echter niet echt geschikt.

’s Avonds word je vergast op een vuurshow van de plaatselijke bars. De jongens die ze open houden zou je bijna ‘proppers’ kunnen noemen. Ze trachten je te overtuigen van het feit dat hun bar de beste is, en ze komen bij je aan tafel zitten, om je uit te vragen over allerhande zaken. Ze vragen je ook keer op keer om terug te komen en wat sneeuw mee te brengen, want dat hebben ze nog nooit gezien… en ze lachen als je hen vertelt hoeveel mensen er ‘maar’ in België wonen en ze vinden het hilarisch als je vertelt dat je in België in ongeveer 3 uur van de ene kant aan de andere staat… Maar ze zijn vriendelijk en niet opdringerig, en ze verwachten niets van je (ook al verdenk ik I. ervan dat ze blindelings in het propperschap van één van onze entertainers stapte en ze even vlinders heeft gezien die er niet waren :’)).

Ko Lanta, een reggae-eiland zoals het moet, zonder junks en verlepte hippies, maar met propere stranden en vriendelijke mensen.

KoLanta1

Op weg naar Ko Lanta (iets verderop is het aan het regenen)

KoLanta2

KoLanta3

KoLanta4

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Blogging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s